Tervetuloa blogiini!

Edit: 3/2021
Olen 43-vuotias taidealan ja markkinoinnin moniottelija. Olen vuosia toiminut taidekoulun rehtorina, kulttuurituottajana, kouluttajana, äänisuunnittelijana ja lyömäsoittajana. Vuonna 2021 aloitin tohtorikoulutettavana Hanken School of Economic:ssa, jossa tutkin yleisö- ja taidekokemuksen aikaperspektiiviä markkinoinnin näkökulmasta. Ennen kaikkea olen kuitenkin kahden taiteita intohimoisesti harrastavan lapsen isä.

Pyrin teksteissäni avaamaan ja kuvaamaan ajatuksiani ja kokemuksiani taiteen tekemisestä ja kokemuksellisuudesta sekä taidejohtamisesta… ja tietysti intohimostani - purjehtimisesta!

Kokemus ja ajatus kirjoitusteni taustalla:

Rehtorina ja pedagogina uskon taidekokemusten sekä taidekasvatuksen sosiaaliseen ja rikastavaan voimaan, joka tarvitsee syntyäkseen sellaisen turvallisen ympäristön, johon yksilö kokee kuuluvansa. Johtamassani Tuusulanjärven avoimessa musiikkikoulussa vaalimme ajatusta tuosta turvallisesta ympäristöstä Unelmien kouluna. Kouluna, jonne lasten, nuorten ja aikuisten – oppilaiden, vanhempien ja opettajien – on hyvä tulla.

Pragmatistisessa – yhteisöllisyyteen ja kokemuksellisuuteen katsovassa – musiikkikasvatusfilosofiassani korostuvat erityisesti yhdenvertaisuuden ajatus ja musiikkikokemuksen kokonaisvaltaisuuden vaaliminen sekä vertais- ja kokemuspohjainen oppiminen. Taidealan johtamistyössä painotan ennen kaikkea rikastavaa dialogia – keskustelua ja kuuntelemista – tiimityöskentelyä, monimuotoisuutta ja yhteisöllisyyttä, mutta samalla yksilöllisyyttä – yksilöiden kunnioittamista ja arvostamista.

Toimin freelancekouluttajana taideoppilaitoksissa ympäri Suomea. Rytmi & Liike -pedagogiani perustuu kehollisen kokemuksen ja yhteisöllisyyden mahdollisuuksiin musiikkikasvatuksessa. Pyrin harjoituksillani avaamaan uuden näkökulman musiikin kehollisuuteen, musiikin ja liikkeen väliseen vuorovaikutukseen ja ilmaisuun. Olen kouluttanut vuosien varrella muusikoita, tanssijoita, näyttelijöitä, pedagogeja ja taidekasvattajia mm. Taideyliopistossa, Metropolia- ja Karelia ammattikorkeakouluissa, Kajaanin kaupunginteatterissa jne.

Nautin saadessani toimia taiteen välisissä rajapinnoissa. Muusikkona olen ollut mukana yli 30 kansanmusiikki- ja jazzlevytyksellä. Äänisuunnitteluja olen tehnyt mm. Carl Knifille sekä Wusheng Companylle. Viimeiset vuodet olen toiminut muusikkona fyysisen teatterin ryhmissä Wusheng Company ja Matchbox Company. Olen työskennellyt huomattavan paljon tanssin, teatterin, sirkuksen ja musiikin rajapinnassa. Teen säännöllisesti myös kehollisia sooloperformansseja ja äänisuunnittelutöitä artistinimellä Pekka Saarikorpi Lento.

Pekka Saarikorpi Lento on lyömäsoittaja/kehoperkussionisti Pekka Saarikorven sooloprojekti, joka ammentaa vaikutteensa pohjoismaisesta kansanmusiikista, improvisoidusta musiikista sekä pohjoismaisesta mystiikasta ja ritualistisesta liikekielestä. Pekka Saarikorpi Lento on esiintynyt Euroopassa mm. Ateenassa, Hampurissa ja Pariisissa. Kotimaassa Pekka Saarikorpi Lento on tehnyt yhteistyötä mm. Carl Knif Companyn ja Pori Dance Companyn kanssa.

Comments

Popular posts from this blog

The Connectivity with the Audience - Post-Normal World Shaping Cultural Organizations and Arts Management

Taidejohtamisen tulevaisuusstrategia - yhteisöllisyys ja yhteiskunnallisuus